حمایت و تسهیلگری از ارتقای اقتصاد سلامت
16 اردیبهشت 1402
ارسال شده توسط 09112822335
362 بازدید
با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری، از خط تولید واکسن تب برفکی اکتیمای واگیر، رونمایی شد.
با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری، از خط تولید واکسن تب برفکی اکتیمای واگیر، رونمایی شد.
روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری در آیین رونمایی و بهرهبرداری از خط تولید واکسن تب برفکی با اشاره به این که اقتصاد سلامت به عنوان یک حوزه ارزش آفرین و اقتدار آفرین است، عنوان کرد: زیست فناوری یکی از حوزههای پیشتاز در ارزش آفرینی، اقتدار و از اولویتهای راهبردی کشور است که به مدد مسئولان و نیروی انسانی جوان و دانش آموخته به آن توجه شده و دستاوردهای خوبی را حاصل کرده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به نقش نیروی انسانی خلاق گفت: زیست فناوری حوزهای عمدتا مبتنی بر مغز افزار نوآوری و فناوری بوده و با بهرهگیری از میزان اندک زیرساخت، میتواند ارزش افزودهای بالا به ارمغان بیاورد.
دهقانی با اشاره به اولویتگذاری کشور و حمایت جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری از این حوزه افزود: کشور در سال های اخیر ریل گذاری بسیار خوبی را در این حوزه صورت داده است.
وی با اشاره به حمایت معاونت علمی از محصولات زیست فناوری و حوزه سلامت عنوان کرد: این حوزه که در ابعاد کم ارزش افزوده بالایی را به ارمغان می آورد یکی از حوزههای بسیار مهم و اولویت دار فناوری به شمار میرود که معاونت علمی برای حمایت از آن اهتمامی ویژه دارد.
دهقانی با اشاره به تلاش ارزشمندی که صورت گرفته تا این محصول دانشبنیان برای تامین نیاز صنعت دام و خودکفایی کشور تولید شود، ادامه داد: کدام صنعت را در کشور می شناسیم که در یک بازه زمانی کوتاه، تا این اندازه اثرمندی و خیر مرکب داشته باشد. این حوزه علاوه بر جلوگیری از خروج ارز به ارتقای امنیت غذایی کمک کرده است. همچنین زمینه را برای حفظ و ماندگاری نیروی انسانی نخبه و فرصت اثرگذاری آنان فراهم می آورد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری با بیان این که تلاش شرکت های دانش بنیان، اقتصاد مبتنی بر مغزافزار و سرمایه های فکری زمینه ساز تحول خواهد شد افزود: علاوه بر ایجاد اشتغال شاهد موجی از امید آفرینی و انگیزه بخشی به جوانان هستیم.
وی افزود: این شرکت که یک زیست بوم کامل را در حوزه دانش بنیان فراهم کرده است، علاوه بر تولید محصولات راهبردی و مهم، با ایجاد مرکز رشد و نوآوری زمینه را برای تبدیل ایده های نوآورانه فراهم آورده است. در حال حاضر مهم ترین و ضروری ترین نیاز کشور همین حوزه است.
دهقانی با اشاره به ضرورت تخصیص بازار به شرکت های دانش بنیان با همراهی تمامی دستگاهها ادامه داد: این که وزارت جهاد پای کار حمایت از این نهضت دانش بنیان آمده و بازار خود را در اختیار این شرکتها قرار دهند.
حمایت از نقش آفرینی تعاونیهای دانشبنیان در عرصه کشاورزی
سیدمحمد آقامیری سرپرست وزارت جهاد کشاورزی نیز در این مراسم با اشاره به تلاش های ارزشمند برای نفوذ دانش بنیان در حوزه کشاورزی گفت: سیاست های جهاد کشاورزی در حوزههای مختلف مبتنی بر حمایت در تمامی بخش ها برای تحقق شعار سال جاری است. این شعار را به عنوان یک نقشه راه تلقی می کنیم و می کوشیم با رشد تولید، تورم را مهار کنیم.
وی با اشاره به نیاز ۶۰۰ میلیون دوز واکسن دامی در کشور گفت: حدود ۵۰ میلیون دوز در کشور تولید می شود. باید در تولید واکسن خودکفا شویم و بتوانیم با اقتدار بگوییم در تولید واکسن دامی در کشور خودکفا هستیم. واکسن های ایرانی به لحاظ کیفیت و کارایی هیچ کم تر از نمونه های خارجی ندارد و چه بسا در برخی از تولیدات جلوتر باشیم و واکسن هایی تولید کنیم که با مراتب اثربخشی بالاتری داشته باشد.
آقامیری، با اشاره به این که در حوزه واکسن طیور نیاز جدی داریم گفت: گام هایی در این حوزه برداشته شده است و امیدواریم تا پایان امسال شاهد تولیدات اثرگذاری در حوزه واکسن های طیور باشیم. باید سهم بخش خصوصی و بخش تعاون را در اقتصاد افزایش دهیم و درهمین راستا وزارت جهاد کشاورزی نقش تعاونی ها را در این حوزه افزایش دهد.
تسهیل در فرآیند اعطای تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان
محمد محمودیان مدیر نظارت صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به حمایتهای این صندوق از تولیدات فناورانه ارزبر و راهبردی گفت:
از شرکت های دانش بنیان ویرا واکسن و دیگر شرکت هایی که سایر شرکت ها صورت گرفت خوشبختانه رشد بسیار خوبی داشتند.
وی ادامه داد: در صندوق نوآوری و شکوفایی ۴۳ میلیارد تومان برای راه اندازی این خط تولید تسهیلات اعطا شد و خوشبختانه امروز شاهد به ثمر نشستن این محصول دانشبنیان هستیم.
محمودیان عنوان کرد: با رویکرد و نگرش جدید در معاونت علمی، صندوق نوآوری و شکوفایی و عزمی که برای حمایت از شرکت ها وجود دارد، تحولی در اختصاص تضامین و حمایت با شرکت ها صورت بگیرد و ضمن جلوگیری از خروج ارز، خودکفایی و تحقق قطع واردات شاهد محصولات نوآورانه ساخت داخل باشیم.
رفع نیاز صنعت دام کشور به یک حوزه فناورانه
گفتنی است محصول ویرا-اکتی وکس Vira-Ectyvax یکی از مشکلات شایع در دام ها را مورد توجه قرار داده و به کاهش شدت عوارض حیوانات مبتلا و جلوگیری از ابتلای بقیه گله کمک میکند.
شرکت ویرا واکسن شایا کار خود را با مطالعه روی واکسن های دامی آغاز کرد و توانست برای اولین بار در کشور کارخانه تولید واکسن های ویروسی دامی را تحت استانداردهای بین المللی راه اندازی و بهره برداری کند.
ویرا واکسن شایا، با بومی سازی و تولید، واکسن نشخوار کنندگان را به بازار وارد کرد و به عنوان یک شرکت توانمند در زمینه تولید فرآورده های زیستی معرفی کرد.
این شرکت، با ۴۰ میلیون دوز واکسن سالیانه و برخورداری از اتاق های تمیز با سطح ایمنی مطابق استاتداردهای بین المللی ضمن توانمندی تامین نیاز داخلی برای سلامت دام های سنگین از ظرفیت صادرات به میزان ۲۰ میلیون دوز برخوردار است.
این شرکت توانسته ضمن تامین نیاز داخلی و تولید محصولات دانش بنیان به بازار، سهم قابل توجهی از صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص دهد.
پیش بینی می شود با ورود محصولات این شرکت، ارزآوری بیش از ۱۰ میلیون دلار سالیانه برای کشور به ارمغان بیاید.
این شرکت دانشبنیان با هدف تامین نیاز داخلی در گام اول و صادرات در گام دوم، فعالیت خود را توسعه داده است و سال گذشته ۳۰۰ هزار دلار و هدف سال آینده ۶۰۰ هزار دلار صادرات خواهد داشت.
در مرکز رشد ویرا واکسن شایا ۷۰۰ نفر پرسنل فعالیت دارند و عمدتا تیم ها جوان با میانگین سنی ۳۰ تا ۳۵ سال هستند که عمدتا دانش بنیان و فناور هستند است.
منبع: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
با همکاری گروه دانش بنیان کاشف صورت گرفت: برگزاری کانون ارزیابی شایستگی مدیران اداره کل صمت گیلان
کانون ارزیابی شایستگی عمومی مدیران حرفه ای برای روسای ادارات ستادی و شهرستانی اداره کل...
فهرست برگزیدگان دومین جشنواره “تجلیل از واحدهای برتر شهر صنعتی رشت با رویکرد فناورانه”
در دومین جشنواره تجلیل از واحدهای شهر صنعتی رشت با رویکرد فناورانه که باحضور جمعی...
بهره گیری از هوش مصنوعی موجب افزایش راندمان مجموعه ها می شود
مدیر عامل شرکت هوش سیستم گیل و مدیر اولین مرکز هم آفرینی هوش مصنوعی در...
ارتباط بین دانشگاه، مراکز رشد و فناوری با واحدهای صنعتی نیاز جدی دنیای امروز ماست
رئیس دانشگاه پیام نور گیلان در دومین جشنواره "تجلیل از واحدهای برتر شهرصنعتی رشت با...
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای گیلان عنوان نمود: هر واحد صنعتی؛ یک دانشگاه است
دکتر رسول شمشادی رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان گیلان در دومین جشنواره "تجلیل از...
اشخاص و شرکتهای دارای ایده و فکر نو مورد حمایت پارک علم و فناوری قرار خواهند گرفت
رئیس پارک علم و فناوری گیلان در دومین جشنواره "تجلیل از واحدهای برتر شهرصنعتی رشت...
دیدگاهتان را بنویسید